Glasparelstralen

Glasparelstralen Diss Coating

Glasparel straalcabine

In januari 2021 hebben wij 2 nieuwe straalcabines in gebruik genomen. Dit is een glasparelcabine van 14x5x3,5 meter (LxBxH) waarin wij alleen maar RVS en aluminium stralen. Wij stralen met een korrelgrootte van 40-70. Dit gecombineerd met het gepatendeerde straalsysteem kunnen wij Ra waardes halen van slechts 0.6. Tevens bevindt zich in het terugwinsysteem van het glasparel van de glasparelcabine een magneetsysteem die ervoor zorgt dat eventuele staaldeeltjes eruit gefilterd worden. In de staal-/korund cabine worden alle andere materialen gestraald. De afmeting van deze staalstraalcabine is 9x5x3,5 meter (LxBxH). 

Middels onze geavanceerde techniek is het straalbeeld heel glad en goed reinigbaar. De gepatenteerde systemen zorgen ervoor dat wij aan de Food Grade normen kunnen voldoen. Diss Coating is een vaste partner van voedsel- & farmaceutische organisaties.  

Over glasparel

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd. Het is zeer belangrijk om bij het glasparelstralen, om het oppervlak te verbeteren, geen gebroken glazen korrels te gebruiken. Micropeenen is een afgeleide van shotpeenen.

Haal & Brengservice

Wij begrijpen dat u of uw medewerkers niet altijd tijd hebben om de (glasparel) producten zelf op te halen of brengen. Met onze aanhanger met huif van 5 meter kunnen we de meeste voorwerpen goed vervoeren. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

Verbeteren van de mechanische eigenschappen

Nadat het product goed is schoongemaakt, stof en vuilvrij, wordt er met behulp van perslucht glazen kogels op het oppervlak geschoten. Hierdoor ontstaat in het oppervlak een versteviging waardoor het harder en gladder wordt. Ook neem hierdoor de bestendigheid tegen corrosie toe.

Toepassing van glasparelstralen

Glasparelstralen wordt toegepast als een voorbehandeling op het lakken van vrijwel alle non-ferro materialen. Voor roestvast staal en aluminium is het vaak de eindbewerking. Het wordt vaak toegepast bij cilinders, afsluiters en in de procesindustrie. Echter op microschaal is de ruwheid vergelijkbaar met een gepolijst oppervlak en dit is bepalend voor de aanhechting.

Kenmerken van glasparelstralen

Het kenmerk van het glasparelstralen is dat de ruwheid van het oppervlak vermindert. De hoogte van de toppen en de diepte van de dalen zullen na het stralen ongeveer gelijk blijven. Omdat het oppervlak echter gladder is, zal er minder vuil aan hechten. Vergeleken met een mechanisch gepolijst oppervlak blijkt dat op macroschaal de ruwheid groter is (de Ra waarde is hoger). Echter op microschaal is de ruwheid vergelijkbaar met een gepolijst oppervlak en dit is bepalend voor de aanhechting.

Benieuwd wat we voor jouw kunnen stralen?

Vraag naar de mogelijkheden!

Contact