Staalstralen

Staalstralen Diss Coating

Wat is staalstralen?

Staalstralen wordt in de volksmond wel vaak nog zandstralen genoemd. Echter wordt er al sinds 1957 geen zand meer gebruikt voor het stralen, maar andere materialen. Maar het principe is hetzelfde. Door middel van lucht onder druk worden kleine deeltjes door een smalle opening gespoten op het te bewerken oppervlak. Door de hoge snelheid van deze kleine deeltjes wordt het oppervlakte ontdaan van verontreinigingen zoals bijvoorbeeld roest en oude verflagen.

Waarom staalstralen?

Bij het staalstralen kunnen de kogeltjes op de kleinste plaatsen komen en op die manier het gehele te bewerken product bewerken. Wij gebruiken staalstralen voor de onderstaande gevallen:
— Lakken en coatings verwijderen
— Corrosie en roest verwijderen
— Oppervlakte herstellen naar oorspronkelijke uitstraling
— Als voorbehandeling voor lak en coating

We kunnen in principe elk product voor u stralen, oudere auto’s is zeker een van de projecten die we vaak onder handen nemen.

Haal & Brengservice

Wij begrijpen dat u of uw medewerkers niet altijd tijd hebben om de (glasparel) producten zelf op te halen of brengen. Met onze aanhanger met huif van 5 meter kunnen we de meeste voorwerpen goed vervoeren. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

Staalstraalcabine

Bij Diss Stralen & Coaten maken wij sinds januari 2021 gebruik van twee nieuwe straalcabines. Een glasparelcabine van 14x5x3,5 meter (LxBxH) en een staalstraalcabine van 9x5x3,5 meter (LxBxH).Hieronder vindt u een overzicht van de opstelling.

Benieuwd wat we voor jouw kunnen stralen?

Vraag naar de mogelijkheden!

Contact